بیوشیمیسلولی مولکولی

امینو اسید چیست-انواع و ساختار امینواسید ها

امینو اسیدچیست-انواع و ساختار امینو اسید ها

 

آمینو اسیدها مولکول هایی هستند که با هم ترکیب می شوند و پروتئین ها را تشکیل می دهند. اسیدهای آمینه و پروتئین ها اجزای سازنده زندگی هستند.

هنگامی که پروتئین ها هضم یا تجزیه می شوند، اسیدهای آمینه باقی می مانند. بدن انسان برای کمک به بدن از اسیدهای آمینه برای ساخت پروتئین استفاده می کند:رشد
ترمیم بافت بدن
انجام بسیاری از اعمال دیگر بدن
اسیدهای آمینه همچنین می توانند به عنوان منبع انرژی برای بدن استفاده شوند.

همه اسیدامینه ها دارای یک بخش ثابت که شامل یک کربن کایرال( کربن آلفا) ،  یک گروه آمین، یک گروه کربوکسیل و بخش متغیرکه شامل زنجیره جانبی است تشکیل شده است . زنجیره جانبی مسیول تمایر اسیدامینه ها هستند.

 

انواع اسید های امینه

اسیدهای آمینه به سه گروه طبقه بندی می شوند:

  • اسیدهای آمینه ضروری
  • اسیدهای آمینه غیر ضروری
  • آمینو اسیدهای شرطی

اسیدهای آمینه ضروری

آمینو اسیدهای ضروری توسط بدن ساخته نمی شوند. در نتیجه، آنها باید از غذا بیایند.
9 اسید آمینه ضروری عبارتند از: هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین.

اسیدهای آمینه غیر ضروری

غیر ضروری به این معنی است که بدن ما می تواند اسید آمینه را تولید کند، حتی اگر آن را از غذایی که می خوریم دریافت نکنیم. اسیدهای آمینه غیر ضروری عبارتند از: آلانین، آرژنین، آسپاراژین، آسپارتیک اسید، سیستئین، گلوتامیک اسید، گلوتامین، گلیسین، پرولین، سرین و تیروزین.

آمینو اسیدهای نیمه ضروری یا مشروط

اسیدهای آمینه شرطی معمولاً ضروری نیستند، مگر در مواقع بیماری و استرس.
آمینو اسیدهای شرطی عبارتند از: آرژنین، سیستئین، گلوتامین، تیروزین، گلیسین، اورنیتین، پرولین و سرین.

 

شما نیازی به خوردن اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری در هر وعده غذایی ندارید، اما حفظ تعادل آنها در طول روز مهم است. رژیم غذایی مبتنی بر یک ماده گیاهی کافی نخواهد بود، اما دیگر نگران ترکیب پروتئین ها (مانند لوبیا با برنج) در یک وعده غذایی نیستیم. در عوض، ما به کفایت رژیم غذایی به طور کلی در طول روز نگاه می کنیم

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا